FERMENTAČNÍ KURZ

Velký fermentační kurz nabitý teorií i praxí! Povíme si vše potřebné ohledně procesu fermentace a ukážeme si, jak připravit nejrůznější kvašené dobroty. Některé z receptů si na kurzu vytvoříte i vy sami a odnesete s sebou domů. Všechny ostatní kvašené a plísňové zázraky budeme mít předchystány, takže ochutnáte opravdu vše z obdržených receptů. Máte se na co těšit, bude to opravdu jííííízda!!! :-)   

Podrobnosti o kurzu

  • Kdy: sobota 28. 11. 2020, neděle 29. 11. 2020
  • V kolik: 11:00 - 18:00 (sobota), 11:00-17:00 (neděle)
  • Kde: VITALVIBE - Veveří 127, Brno - Žabovřesky
  • Kapacita: max. 15 osob
  • Cena: sobota: 3 490Kč, neděle: 3 490Kč, sobota + neděle: zvýhodněná cena 6 490Kč (do 28.10. zvýhodněná cena 5 990Kč)
  • Lektor: Barbora Pelanová (Bájomlska), Eva Dudíková (Superkvašáci)
  • Přihlášení přes formulář (na konci stránky) nebo e-mailem (info@bajomlska.cz) 

Obsah kurzu

Sobota - 19. 9. 2020

Ochutnáte a naučíte se: 

  • Probiotické jogurty - mandlový, kokosový řeckého typu, ovesno-kokosový, kešu-jáhlový

  • Fermentované a plísňové rostlinné sýry - kešu camembert (hermelín), kešu roqueforti (niva), kimchi sýr

  • Fermentované nápoje - kombucha, tibi krystaly, zázvorové pivo

  • Sladké Amazaké - jáhlové, rýžové, ovesné

  • Fermentované rostlinné máslo 

  • Octy - jablečný, hruškový, ananasový 

Co se na kurzu dozvíte a naučíte?

  • Jaké ingredience a pomůcky používat, kde je sehnat?
  • Jak funguje mikrobiom v našem těle a jak jej ovlivňuje fermentovaná strava?
  • Jaké jsou typy fermentace a v čem se liší? Co všechno a jak se dá fermentovat? 
  • Jak vytvořit plísňové rostlinné sýry? Jak postupovat a jaké hygienické zásady dodržovat?
  • Jaká probiotika a startéry používat? Kde je sehnat? 

  • Naučíte se pochopit principy a rozdíly jednotlivých typů fermentování
  • Naučíte se fermentovat bez potřeby znalosti konkrétních receptů, tzn. můžete tvořit následně své vlastní kvašené skvosty  

Co je v ceně kurzu?

Cena kurzu 3 490 Kč zahrnuje:

  • materiály a recepty
  • rostlinný oběd a nápoje
  • ochutnávku všech výrobků 
  • výroba 6 produktů + odnesení domů :-)
  • poradenství

Neděle - 20. 9. 2020

Ochutnáte a naučíte se:

  • Pickles - kimchi, vodní, zeleninovo-ovocný mix

  • Kváskové pečení - domácí kváskový chléb (hnětený, nehnětený), kváskové špenátové kapsy

  • Kváskové sladkosti - kváskový "frgál" mix, kváskové lívance, kváskové plněné ovocné knedlíky

  • Domácí tempeh - sojový, čočkový, fazolový, cizrnový

  • Fermentované dipy a pomazánky - paprikový, křenový, slunečnicový

  • Fermentované omáčky - domácí srirarcha, pikantní zeleninová, fermentovaná rajská

Co se na kurzu dozvíte a naučíte?

  • Jaké ingredience a pomůcky používat + kde je sehnat
  • Jak vytvořit živý kvásek a jak se o něj starat? Tipy a rady ohledně kváskového pečení
  • Fermentovaná soja = fermentovaná luštěnina v mnoho chutných podobách! Jaký je rozdíl mezi klasickou a fermentovanou sojou z pohledu zdraví? Je prospěšná nebo i škodlivá? 
  • Jak úspěšně vytvořit pickles? Jaké druhy pickles můžete vytvořit?    
  • Naučíte se fermentovat bez potřeby znalosti konkrétních receptů, tzn. můžete tvořit následně své vlastní kvašené skvosty  

Co je v ceně kurzu?

Cena kurzu 3 490 Kč zahrnuje:

  • materiály a recepty
  • rostlinný oběd a nápoje
  • ochutnávku všech výrobků
  • výroba 6 produktů + odnesení domů :-)
  • poradenství

Seznamte se s lektorkou Bájou

Bára je zakladatelkou Bájomlsky a nového projektu Zdraví ve skle . Rostlinnou tvorbu si užívá jak ve slané, tak v sladké variantě. Svou velkou vášeň k fermentování objevila skrze fermentované a plísňové sýry, které jí neustále fascinují. :-) Začala postupně objevovat kouzlo kvašené zeleniny, fermentovaných luštěnin a jelikož velmi často peče, přirozeně jí oslovilo i kváskové pečení.

S Evčou se více poznaly (jak taky jinak, že? :-)) ) na jednom z fermentačních kurzů a postupně se více seznamovaly. Rády si spolu povídají (nejen) o svých zkušenostech z fermentování, ve volných chvílích spolu tvoří třeba tempehy nebo rostlinné nivy a už teď se kromě báječného kurzu můžete těšit, kují spolu totiž další "pickle". :))) 

Seznamte se s lektorkou Evou

Evča je vášnivá milovnice veganské kuchyně s návratem k původním postupům a surovinám. Kvasí vše, co jde. Od žitného kvásku, přes zeleninu až po rostlinné jogurty. Založila web superkvasaci.cz, kde učí lidi o důležitosti zdravého střeva a přirozené stravy.

Rezervujte si své místo včas

Kapacita je omezena, tak neváhejte, ať o své místo nepřijdete. V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat e-mailem info@bajomlska.cz nebo telefonicky na čísle 737 521 514.

STORNO PODMÍNKY: Při zrušení účasti vracíme kurzovné v plné výši do 1.11.2020. Od 2.11.2020 platbu za kurz nevracíme (max. pro Vás můžeme zkusit zajistit místo v dalším termínu pořádaného kurzu). Děkujeme za pochopení!