FERMENTAČNÍ KURZ
Velký fermentační kurz nabitý teorií i praxí! Povíme si vše potřebné ohledně procesu fermentace a ukážeme si, jak připravit nejrůznější kvašené dobroty. Některé z receptů si na kurzu vytvoříte i vy sami a odnesete s sebou domů. Všechny ostatní kvašené a plísňové zázraky budeme mít předchystány, takže ochutnáte opravdu vše z obdržených receptů. Máte se na co těšit, bude to opravdu jííííízda!!! :-)

Podrobnosti o kurzu
- Kdy: sobota 30. 10. 2021, neděle 31. 10. 2021
- V kolik: 11:00 - 18:00 (sobota), 11:00-17:00 (neděle)
- Kde: VITALVIBE - Veveří 127, Brno - Žabovřesky
- Kapacita: max. 15 osob
- Cena: sobota: 3 490Kč, neděle: 3 490Kč, sobota + neděle: zvýhodněná cena 5 990Kč
- Lektor: Barbora Vyskočilová (Bájomlska), Eva Horáčková (Superkvašáci)
- Přihlášení přes formulář (na konci stránky) nebo e-mailem (info@bajomlska.cz)
Obsah kurzu
Sobota - 30. 10. 2021
Ochutnáte a naučíte se:
Probiotické jogurty - mandlový, kokosový řeckého typu, ovesno-kokosový, kešu-jáhlový
Fermentované a plísňové rostlinné sýry - kešu camembert (hermelín), kešu roqueforti (niva), kimchi sýr
Fermentované nápoje - kombucha, tibi krystaly, zázvorové pivo
Sladké Amazaké - jáhlové, rýžové, ovesné
Fermentované rostlinné máslo
Octy - jablečný, hruškový, ananasový
Probiotické jogurty - mandlový, kokosový řeckého typu, ovesno-kokosový, kešu-jáhlový
Fermentované a plísňové rostlinné sýry - kešu camembert (hermelín), kešu roqueforti (niva), kimchi sýr
Fermentované nápoje - kombucha, tibi krystaly, zázvorové pivo
Sladké Amazaké - jáhlové, rýžové, ovesné
Fermentované rostlinné máslo
Octy - jablečný, hruškový, ananasový
Co se na kurzu dozvíte a naučíte?
- Jaké ingredience a pomůcky používat, kde je sehnat?
- Jak funguje mikrobiom v našem těle a jak jej ovlivňuje fermentovaná strava?
- Jaké jsou typy fermentace a v čem se liší? Co všechno a jak se dá fermentovat?
- Jak vytvořit plísňové rostlinné sýry? Jak postupovat a jaké hygienické zásady dodržovat?
Jaká probiotika a startéry používat? Kde je sehnat?
- Naučíte se pochopit principy a rozdíly jednotlivých typů fermentování
- Naučíte se fermentovat bez potřeby znalosti konkrétních receptů, tzn. můžete tvořit následně své vlastní kvašené skvosty
Co je v ceně kurzu?
Cena kurzu 3 490 Kč zahrnuje:
- materiály a recepty
- rostlinný oběd a nápoje
- ochutnávku všech výrobků
- výroba 6 produktů + odnesení domů :-)
- poradenství
Neděle - 31. 10. 2021
Ochutnáte a naučíte se:
Pickles - kimchi, vodní, zeleninovo-ovocný mix
Kváskové pečení - domácí kváskový chléb (hnětený, nehnětený), kváskové špenátové kapsy
Kváskové sladkosti - kváskový "frgál" mix, kváskové lívance, kváskové plněné ovocné knedlíky
Domácí tempeh
Fermentované dipy a pomazánky - paprikový, křenový, slunečnicový
Fermentovaný bulgurový sýr
Ochutnáte a naučíte se:
Pickles - kimchi, vodní, zeleninovo-ovocný mix
Kváskové pečení - domácí kváskový chléb (hnětený, nehnětený), kváskové špenátové kapsy
Kváskové sladkosti - kváskový "frgál" mix, kváskové lívance, kváskové plněné ovocné knedlíky
Domácí tempeh
Fermentované dipy a pomazánky - paprikový, křenový, slunečnicový
Fermentovaný bulgurový sýr
Co se na kurzu dozvíte a naučíte?
- Jaké ingredience a pomůcky používat + kde je sehnat
- Jak vytvořit živý kvásek a jak se o něj starat? Tipy a rady ohledně kváskového pečení
- Fermentovaná soja = fermentovaná luštěnina v mnoho chutných podobách! Jaký je rozdíl mezi klasickou a fermentovanou sojou z pohledu zdraví? Je prospěšná nebo i škodlivá?
- Jak úspěšně vytvořit pickles? Jaké druhy pickles můžete vytvořit?
- Naučíte se fermentovat bez potřeby znalosti konkrétních receptů, tzn. můžete tvořit následně své vlastní kvašené skvosty
Co je v ceně kurzu?
Cena kurzu 3 490 Kč zahrnuje:
- materiály a recepty
- rostlinný oběd a nápoje
- ochutnávku všech výrobků
- výroba 6 produktů + odnesení domů :-)
- poradenství

Seznamte se s lektorkou Bájou
Bára je zakladatelkou Bájomlsky. Rostlinnou tvorbu si užívá jak ve slané, tak v sladké variantě. Svou velkou vášeň k fermentování objevila skrze fermentované a plísňové sýry, které jí neustále fascinují. :-) Začala postupně objevovat kouzlo kvašené zeleniny, fermentovaných luštěnin a jelikož velmi často peče, přirozeně jí oslovilo i kváskové pečení.
S Evčou se více poznaly (jak taky jinak, že? :-)) ) na jednom z fermentačních kurzů a postupně se více seznamovaly. Rády si spolu povídají (nejen) o svých zkušenostech z fermentování, ve volných chvílích spolu tvoří třeba tempehy nebo rostlinné nivy a už teď se kromě báječného kurzu můžete těšit, kují spolu totiž další "pickle". :)))
Seznamte se s lektorkou Evou
Evča je vášnivá milovnice veganské kuchyně s návratem k původním postupům a surovinám. Kvasí vše, co jde. Od žitného kvásku, přes zeleninu až po rostlinné jogurty. Založila web superkvasaci.cz, kde učí lidi o důležitosti zdravého střeva a přirozené stravy.
Rezervujte si své místo včas
Kapacita je omezena, tak neváhejte, ať o své místo nepřijdete. V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat e-mailem info@bajomlska.cz nebo telefonicky na čísle 737 521 514.
STORNO PODMÍNKY: Při zrušení účasti vracíme kurzovné v plné výši do 30. 9. 2021. Od 1. 10. 2021 platbu za kurz nevracíme (max. pro Vás můžeme zkusit zajistit místo v dalším termínu pořádaného kurzu). Děkujeme za pochopení!
COVID situace: V případě nekonání kurzu automaticky nabízíme náhradní termín nebo Vám navracíme platbu zpět.