Recept: Bramborovo-mrkvové pyré s bazalkou

21.06.2018

Střídáte jako přílohy stále dokola brambory, rýži, těstoviny a nevíte, co jiného byste mohli rodině naservírovat? Zkuste neotřelou kombinaci brambor a mrkve v podobě kaše, zachutná vám i celé rodině.

Bramorovo-mrkvové pyré
Bramorovo-mrkvové pyré

Na cca 4 porce:

  • 600g brambor
  • 300g mrkve
  • konopné mléko (3 PL konopného semínka + 150ml vody)
  • koření: Holy veggie a bazalka (od Sonnentoru), himalájská sůl a pepř

Postup:

Brambory a mrkev oloupeme, očistíme a v osolené vodě vaříme do změknutí. Poté slijeme vodu (trochu si necháme pro snadnější mixování). Ponorným mixérem rozmixujeme uvařenou zeleninu. Přidáváme postupně konopné mléko a dochutíme kořením dle vlastní chuti. 

Bramborovo-mrkové pyré můžete nazdobit ještě třeba chutnou pažitkou, skvěle se k ní hodí zeleninové či luštěninové placičky.

Dobrou chuť vám přeje

Vaše Bájomlska :-)